Környezetbarát és hatékony!

geo tarifa

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport ágazati elsőként, az energiatudatos fogyasztói magatartás és a megújuló energiára alapozott megoldások terjesztése melletti elkötelezettsége jegyében új áramtarifát kínál lakossági és kisvállalati ügyfelei számára

A hőszivattyú az egyik leginkább környezetbarát, geotermikus energiára alapozott fűtési megoldás, mellyel fűthet, hűthet, melegvizet állíthat elő, sőt épülete optimális levegőztetését is biztosíthatja 75% környezeti és mindössze 25%-nyi elektromos energia felhasználásával. Ez annyit jelent, hogy 1 kWh bevezetett villamos energiából mintegy 4 kWh fűtési energia születik, köszönhetően a hőszivattyús technológiának.

 

GEO: Kedvező áramtarifa a hőszivattyú működtetéséhez

A GEO egytarifás, különmért, vezérelt tarifa. Naponta legalább 20 óra fűtési időt nyújt a hőszivattyú számára úgy, hogy egy megszakítás nem lehet hosszabb 2 óránál, és két megszakítás között minimálisan 2 óra felfűtési idő áll rendelkezésre. Ezzel a hőszivattyús rendszer megfelelő mennyiségű villamos energia betáplálást kap az üzemeléshez.

 

Önnek ajánljuk:

A tarifát az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport lakossági ügyfelei, valamint a 3×63 Ampert (39 kW) meg nem haladó névleges csatlakozási értékkel rendelkező üzleti ügyfelei és a közintézmények igényelhetik meglévő, illetve új hőszivattyús rendszer villamosenergia ellátásához.

Díjszabás:

A GEO tarifa bruttó végfelhasználói díja 32,28 Ft/kWh a lakossági, illetve 32,66 Ft/kWh a nem lakossági, valamint közintézményi fogyasztók számára. Ez a díj már valamennyi költségelemet és adót tartalmaz.

Amit a tarifa igényléséről tudni érdemes:

A tarifát az egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztók igényelhetik az ELMŰ és az ÉMÁSZ szolgáltatási területén.

A kedvezményes tarifa kizárólag szakaszosan is biztonságosan üzemeltethető hőszivattyú berendezés villamos energia ellátására használható.

A hőszivattyú bekötését a vezérelt elosztó hálózati áramkörre állandó jelleggel rögzített módon, nem dugaszolhatóan kell elvégezni. Más berendezés üzemeltetése erről a csatlakozásról szerződésszegésnek minősül.*

A felhasználó a vételezéshez szükséges mérőhely kialakítást a MEE VET által regisztrált vállalkozókkal köteles kiépíttetni.

Csak olyan berendezés helyezhető üzembe, amely teljesíti az ELMŰ-ÉMÁSZ által rögzített műszaki megfelelőségi követelményeket.

A GEO tarifa részletes díjaira és az igénybevétel feltételeire vonatkozóan az Egyetes Szolgáltatói Üzletszabályzatban leírtak irányadóak, melyet letölthet oldalunkról, vagy megtekinthet ügyfélszolgálati irodáinkban.

Gyakran ismételt kérdések

 

Bővebben a GEO Tarifáról:

www.aram.hu