“A” energiaosztályú családi házak és geotermikus zöldházak kivitelezése kulcsrakészen már 160.000 Ft/nm-től a GEODIL Kft.-nél

geotermikus zöldházak

Fő tevékenységi körünk családi, iker, és társasházak kivitelezése, valamint értékesítése. Ezeknek a projekteknek a nagy része saját beruházás, de emellett vállalunk generálkivitelezéseket is. Mindíg ügyeltünk arra, hogy az általunk épített házak minősége, illetve energetikai besorolása elérje azt az általunk támasztott minimumot, ami szerintünk manapság elvárható. Nálunk ez azt jelenti, hogy a házaink energetikai besorolása, minimum „A” kategóriás.

2009-ben vágtunk bele – a hagyományos családi házak mellett – a geotermikus „zöldházak” építésének. Ezek energia felhasználása és káros-anyag kibocsájtása jóval alacsonyabb, mint a hagyományos, gáz-cirkós épületeké. Ez gyakorlatban annyit jelent, hogy a fűtésre és a használati meleg víz készítésére felhasznált energia akár 75%-kal, a hűtésre szánt energiafelhasználás pedig - passzív hűtés esetén - akár 95%-kal csökkenhet. A rendszer kiegészítő gépészetet nem igényel, azaz gázra egyáltalán nincs szükség!

  geotermikus ikerház  "A" energiaosztályú családi ház  geotermikus ikerház belső

még több kép és információ itt – klikk ide!

A geotermikus rendszer szíve, a geotermikus hőszivattyú. A hőszivattyúknak – működéstől függően – több féle változatuk is létezik, de mi leginkább a talajszondás megoldást szoktuk kiépíteni.

függőleges talajszonda

A rendszer padló, mennyezet vagy fal-fűtéssel működik, mivel a geotermikus fűtésnél a fűtőcsövekben keringő folyadék üzemi hőmérséklete viszonylag alacsony, ezért a hő-átadó felületeknek lényegesen nagyobbnak kell lenniük. Maga a hőszivattyú árammal működik. Energia fogyasztásuk viszonylag alacsony. Jó hír még, hogy a nagyobb áramszolgáltatók kínálatában már megtalálhatjuk az úgynevezett „H”, illetve „G” tarifákat, amik kimondottan a geotermikus hőszivattyúkra, és a velük közvetlenül kapcsolatban lévő elektromos berendezésekre kínálnak 30%- 40% -os árkedvezményeket.

Geotermikus rendszer:

A geotermikus energiát geotermikus fűtésre, geotermikus fűtésrendszerekhez használják a legelterjedtebben. A Földfelszín felső rétegeiben felhalmozódó Napenergia, valamint a föld belsejéből áramló hőenergia kimeríthetetlen energiaforrás, melyet egy hőszivattyú segítségével hasznosíthatunk. A hagyományos fűtésrendszerekhez viszonyítva, a geotermikus fűtésrendszer viszonylag alacsony hőfokon működik, ezért a hagyományos radiátoros kialakítás helyett érdemes padló, fal, illetve mennyezetfűtést kialakítani. Ezzel a megoldással nem csak a fűtőfelületet növelhetjük, hanem komfort érzetünket is, mivel az egyenletes hő leadás, lényegesen jobb hőérzetet biztosít, mint a radiátoros rendszer. A geotermikus energiát fűtésen kívül, hűtésre is lehet alkalmazni, ezáltal tökéletesen alkalmas arra, hogy kellemes komfortot teremtsen otthonában télen, nyáron. Mindezt környezetbarát módon.

A hőszivattyús rendszer működési elve:

A hőszivattyúk hőforrásként a talaj illetve a talajvíz hőjét hasznosítják. A kollektor rendszerből érkező folyadékból az elpárologtatóban elpárolgó hűtőközeg hőt vesz fel. A hűtőközeg ezután a kompresszorba jut, ahol nyomását növelve összesűríti azt. A nyomás növekedésével megnő a közeg hőmérséklete is. Az így létrejött forró gőz a kondenzátorba jut. Itt a forró gőz lehűl és hőt ad át a fűtőkörben keringő víznek, felmelegítve azt. A rendszerben található expanziós szelep szabályozza a hűtőközeg tömegáramát az elpárologtatóban és a kondenzátorban található nyomáskülönbség szükséges mértékét figyelembe véve.

Ha tehát éppen házépítés előtt áll, vagy még csak tervezgeti azt, nyugodtan forduljon hozzánk bizalommal. Legyen szó geotermikus zöldházról, vagy hagyományosabb, de környezetbarát „A” kategóriás családiházról, mi segítünk Önnek a döntésben, tervezésben és kivitelezésben egyaránt. Látogasson el hozzánk XIV. kerületi irodánkba, ahol szívesen hallgatjuk meg terveit, elképzeléseit.     GEODIL Kft. Bemutatóterem: Budapest, XIV. ker. Ilka u. 35. Tel.: 06-20-282-1191, e-mail: geodil@tabel.t-online.hu, www.geodil.hu