Az ecorec szakértő szolgáltatást nyújt a különböző hulladékáramok kezelésében, valamint azok cementiparban történő energetikai és anyagában történő hasznosítására való előkészítésében. A világ egyik vezető cement-, kavics- és betongyártó vállalatának, a Holcim kizárólagos partnerének mondhatjuk magunkat, amely a hulladékhasznosításból származó előnyöket gyártási folyamata során ki tudja használni.

 

Ecorec hulladékszállítási megoldások  Ecorec hulladékszállítási megoldások

Szolgáltatásaink ipari vállalatok részére:

Ipari ügyfeleink részére hulladékkezelési szolgáltatásokat nyújtunk egyedülálló energetikai hasznosítással kiegészítve. Lehet a hulladék szilárd vagy folyékony, veszélyes vagy nem veszélyes, az ecorec minden esetben rugalmas és hatékony megoldást biztosít partnerei számára, szem előtt tartva a környezetvédelmi és egyéb törvényi előírásokat.

Szilárd hulladék:

Az ecorec cégcsoport öt előkezelő telepet üzemeltet a szilárd hulladékok feldolgozására. Az előkezelő telepek létesítményeit úgy tervezték és építették, hogy alkalmasak legyenek a beszállított csomagolási hulladék, ipari hulladék, válogatott kommunális hulladék kezelésére, feldolgozására és tárolására.

Fel tudunk dolgozni, majd a cementgyárak klinkerégető forgókemencéiben hasznosítani tudunk több mint 500,000 tonna szilárd hulladékot. Folyamatosan bővítjük kapacitásunkat és törekszünk szolgáltatásaink tökéletesítésre, hogy azokban az elérhető legjobb technika valósulhasson meg szem előtt tartva a termelés, a munkabiztonság, a minőség-ellenőrzés és a környezetvédelem előírásait.

Jelentősebb hulladékáramok:

• felhasználásra előkészített hulladékalapú tüzelőanyagok

• műanyag granulátum és egyéb műanyagok

• egyéb nem veszélyes hulladékok (öntödei homok, ásványi anyag tartalmú ipari hulladékok)

• biomassza

Iszapok és olajhulladékok:

A kelet-európai régióban négy cementgyárban megoldott az iszapok hasznosítása. Az innovative módszerek az iszap direkt módon való beadagolásának folyamatában lehetővé teszik, hogy éves szinten akár 50,000 tonna iszap hasznosításra kerüljön. Ezen felül, számos országban egyedi megoldások révén a termelési adottságok lehetővé teszik előkezelt és olajmedencék kármentesítéséből származó iszapok átvételét, a helyi előírások betartása mellett.

Jelentősebb hulladékáramok:

• fáradt olajok

• emulziók

Hulladék gumiabroncs:

Az ecorec cégcsoport éves szinten 60,000 t gumiabroncs hasznosítását oldja meg a cementgyártási folyamatok során. A kelet-európai régión belül az ecorec a Holcim cementgyárakba szállítja a gumiabroncsot, ahol megoldott a hulladék tárolása, raktározása, valamint az automata beadagoló rendszer segítségével történő hasznosítása. A legtöbb országban a gumiabroncs begyűjtésre saját teherautó flottát üzemeltetünk.

Jelentősebb hulladékáramok:

• járművek használt gumiabroncsai (teher- és személygépkocsi)

• gumiabroncs gyártásból származó selejt gumiabroncsok

• gumiabroncs újrahasznosítás hulladékai

 

ecorec Hungária Kft.

Rákóczi u. 60

H-2541, Lábatlan

Telefon: +36 33 542 667

Fax: +36 33 464 004

 

Fogarasi u.6

H-3508 Miskolc

Telefon: +36 46 561 642

Fax: +36 46 561 634

info_ho@ecorec.net

www.ecorec.hu