Tevékenységi körünkbe tartozik a vízfertőtlenítő berendezések gyártása és forgalmazása, vízmérők javítása, felújítása, kalibrálása és hitelesítése valamint az ivó- és szennyvízkezelésben használatos UV technológiák nemesacél reaktorházainak és alkatrészeinek gyártása.

VÍZFERTŐTLENÍTŐ BERENDEZÉSEK, ELEKTRONIKÁK, UV – TECHNOLÓGIÁK, ÓZON GENERÁTOROK, INOX TERMÉKEK, VÍZMÉRŐK JAVÍTÁSA

 

Az ívó- és szennyvízkezelésben elterjedt és méltán népszerű ADVANCE® 200 típusú klórozó család az ezekhez tartozó saját fejlesztésű elektronikai eszközök mellett klórdioxidot előállító berendezések és hypó adagolók gyártásával is foglalkozunk.

Cégünk ezen hagyományos eszközök mellett az ITT Water& Wastewater WEDECO gyártmányú korszerű vegyszermentes vízfertőtlenítő eszközeinek (Ultraibolya és Ózon technológiák) magyarországi kizárólagos forgalmazását is ellátja.

Az Ecovíz Kft. korszerű vízmérő üzemében javítja, – igény esetén – felújítja a lakossági és közületi meleg, és hidegvíz mérőket, és Magyarországon egyedülálló módon képes a Ø13-300 mm tartományon belül bármilyen vízmérő kalibrálására és hitelesítésére az O.I.M.L. nemzetközi előírásai szerint kialakított hitelesítő laboratóriumában.

A megtermelt, fogyasztásra szánt vizet általában csak tisztítás és fertőtlenítés után lehet – a fogyasztói hálózaton keresztül – a fogyasztóhoz juttatni. Ezért a víz kezelésének utolsó fázisa mindig a fertőtlenítés.

A víztisztítás során sok esetben oxidálni kell a víz káros szennyező anyagait annak jobb eltávolíthatósága érdekében. A vízhálózatban is szükséges -a vízminőség romlásának megakadályozása érdekében- a fertőtlenítőanyag jelenléte.

A szennyvíz tisztítási technológia befejező fázisa is – biztonság érdekében – mindig a fertőtlenítés kell legyen..

A fenti célokra a legáltalánosabban – és egyben a legrégebben is – a klórt használják. A klórozás amellett, hogy a legolcsóbb fertőtlenítő eljárás, a leghosszabb hatású is. Eddig nem találtak más fertőtlenítő anyagot, amellyel a kiterjedtebb vízhálózatokban a szükséges fertőtlenítő anyag-szintet biztosítani lehet.

A klór – amellett, hogy kitűnő fertőtlenítőszer – veszélyes, igen mérgező (és korrozív) anyag. Ezért nagyon fontos, hogy a klórozó berendezés megbízható, veszélytelen és pontos működésű legyen. A klórt acéltartályban tárolják az alkalmazásának megfelelő 7 – 1000 kg tömegtartományban. A palackban illetve hordóban a klór cseppfolyós és gáz halmazállapotban van jelen. Felhasználásra – a kisebb berendezések esetében mindig – gázfázis kerül mert ez az egyszerűbb.

 Az általunk 25 éve gyártott – vákuumos rendszerű – ADVANCE® 200 típusú klórozó berendezés család, amely a VITUKI Rt vizsgálatai alapján az Országos Vízügyi Főigazgatóság által kiadott Vízügyi Alkalmassági Engedéllyel rendelkezik, legmagasabb minőségi követelményeknek eleget tesz.

KLÓRGÁZ ADAGOLÓK

      

 

 

A klórozók fő elemei: a vákuumszabályozó és az ejektor, valamint a kettő között mindig beépítésre kerülő rotaméter és adagoló szelep. A külön egységbe épített adagoló szeleppel ellátott rotamétert távszabályozónak nevezzük. A kompakt gázadagolóknál a vákuumszabályozóval a rotaméter és a manuális adagoló szelep egybe van építve. A klóradagoló berendezés bővíthető automatikus átváltóval a folyamatos klórozás, valamint automatikával a mennyiségarányos és/vagy a maradék-kórtartalomra szabályozott klóradagolás érdekében. A berendezéseinket kiegészítő elemekkel tesszük széleskörűen alkalmazhatóvá.

Az egyéb adagolandó gázok esetén a fenti maximális értékeknél az alábbi szorzók érvényesek:

SO2 –> 0,95; NH3 –> 0,5; CO2 –> 0,78

A minimálisan adagolható mennyiség minden típus esetén a maximális teljesítmény 5%-a.

A kényelmesebb kezelhetőséghez illetve ellenőrizhetőséghez távszabályozós készülékeket, a folyamatos működéshez automatikus átváltós készülékeket tudunk ajánlani. Klórozóinkkal a több helyre történő klóradagolás is megvalósítható.

A berendezéseink felépítése modulrendszerű, így könnyen, utólag is, bővíthetőek.

ADVANCE® 200 adagoló berendezéseket más gázok (NH3, SO2, CO2)-víztechnológiai, élelmiszeripari, borászati és egyéb ipari felhasználásokhoz- is készítünk.

 

Az ADVANCE berendezések felépítése

A 200-as típuscsaládba tartozó készülékek működési elvüket, felépítésüket tekintve azonosak. Az egyes típusok közötti eltérés csak a vákuumszabályozó felszerelési módjában, a teljesítményben (méretekben), illetve – az adagolandó gáztól függően – a szerkezeti anyagokban van.

Az ADVANCE® 200-as típuscsaládba tartozó klórozók abszolút biztonságos vákuumos rendszerűek. A rendszer lényege: a klórgáz palacktól vagy hordótól a felhasználási pontig való szállítása a légköri nyomásnál kisebb nyomáson, vákuum alatt történik. Az üzem alatti berendezésben és a klórvezetékben is vákuum van, amit (vízsugár szivattyú-elvén) az injektor biztosít; így tömítetlenség vagy a vezeték sérülése esetén levegő jut a rendszerbe ( és nem a klórgáz jut a környezetbe). Ezzel egyidejűleg (vagy ha bármi más okból a vákuum megszűnik) a vákuum-szabályozó biztonsági szelepe lezár, és nem jut több klórgáz a klórozó rendszerbe.

Kapcsolat:

Központi e-mail cím: ecoviz@ecoviz.hu

Cím: 2600 Vác Kőhíd u. 2.

Központi hívószámok: +36 27 317 611, +36 27 512 440

Fax: +36 27 316 580

www.ecoviz.hu