Az üzemünk eddigi mûködésének eredményeként több tízezer tonna, az iparban, a kereskedelemben keletkezõ hulladék mûanyag alakult át az építõipar, a közlekedés, a csomagolástechnika, vagy akár a mezõgazdaság bizonyos területein is jól hasznosítható félkész illetve késztermékké.

FORGALOMTECHNIKAI ESZKÖZÖK Újrahasznosìtott  làgy pvc anyagbòl

1. VEZETÕSIN

forgalomtechnikai eszkozok1 - vezetosin forgalomtechnikai eszkozok1 - vezetosin forgalomtechnikai eszkozok3 - vezetosin forgalomtechnikai eszkozok4 - vezetosin
Forgalmi sávok elválasztására, sáv elhúzásra, építési terület elkorlátozásának biztosítására egyaránt alkalmas termék.

Méretek:

 • 1100x280x90 mm (összekapcsolt elemek esetén az elemhossz 1000 mm)
 • Súly kb. 17 kg
 • Anyaga: újrahasznosított lágy PVC
 • Szín: fekete, elõzetes megrendelés alapján útburkolatjel festékkel sárga-, fehér színre festhetõ.

Alkalmazása: az 1 m-es elemek végeiknél átlapolva, beépített alátéten és csavaranyán keresztül, csavarkötéssel kapcsolhatók egymáshoz, a szakaszokat kezdõ és végelemekkel lehet lezárni.

Az útburkolathoz való tapadást a sínek talpába ragasztható csúszásgátló betétek biztosítják, de szükség esetén a burkolatba lefúrt dûbelekkel is rögzíthetõ.

Az elemekben kialakított nyílásokba jelzõtáblák, korlátoszlopok, lehajtó jelzõtestek (lásd LIF1, LIF2), villogók elhelyezése lehetséges, sõt forgalombiztonsági okokból ajánlatos is. Fényvisszaverõ prizmaszemek is beépíthetõek. Igény szerint céglogó nyomható bele.

2. SÁVELVÁLASZTÓ

forgalomtechnikai eszkozok_SAVELVALASZTO1 forgalomtechnikai eszkozok_SAVELVALASZTO2 forgalomtechnikai eszkozok_SAVELVALASZTO3 forgalomtechnikai eszkozok_SAVELVALASZTO4

Forgalmi sávok fizikai elválasztását biztosító elemek, melyek összekapcsolva folyamatos elválasztó küszöböt képeznek, így alkalmazhatóak záróvonal megerõsítésére, villamos ás vasúti pályák, kerékpár utak elválasztására.

Méretek:

 • 1100x250x120 mm, kezdõ- és végelem: 480x250x120 mm. Összekapcsolva 1 elem 1 fm.
 • Súly: kb. 30 kg
 • Alapanyag: újrahasznosított lágy PVC
 • Szín: fekete, elõzetes megrendelés alapján útburkolatjel festékkel sárga-, fehér színre festheto.

Alkalmazása: Az elemek a beépített alátéten és csavaranyán keresztül csavarkötéssel kapcsolhatók össze. A szakaszok kezdõ- és végelemekkel zárhatók le, az útburkolathoz dûbelezéssel rögzíthetõek. Az éjszakai láthatóságot a lezáró elemekbe beépíthetõ fényvisszavetõ prizmaszemek segítik. Igény szerint céglogó nyomható bele.

3. SEBESSÉGCSÖKKENTÕ KÜSZÖB 

forgalomtechnikai eszkozok_sebessègcsokkento kuszob1 forgalomtechnikai eszkozok_sebessègcsokkento kuszob2 forgalomtechnikai eszkozok_sebessègcsokkento kuszob3

forgalomtechnikai eszkozok_sebessègcsokkento kuszob4

Önkormányzati utakon, például lakó-pihenõ övezetekben, vagy közforgalmú magánterületeken – mint a benzinkutak, áruházi parkolók – de nagy jármûforgalmú üzemi területeken is az elõirt sebességhatárt az útburkolaton elhelyezett fizikai eszközökkel kell kikényszeríteni.

Erre a célra alkalmas termék a lágy, mégis kopásálló újrahasznosított mûanyagból készült sebességcsökkentõ küszöb.

Használatával elérhetõ sebességcsökkentés:

60mm-es kivitel esetén: 10-15 km/h;

40mm-es kivitelnél 20-25 km/h

 I. típus:

 • Mérete: 250x400x60 mm
 • Súly: kb. 6 kg/elem

II.típus:

 • Mérete:250x400x40 mm
 • Közelem súlya: 4,70 kg, végelem súlya:4,20 kg

Alapanyag: újrahasznosított PVC.

Szín: váltakozó fekete- sárga színben (festés elõzetes megrendelés alapján), a szakaszok végein lezáró elemekkel (4 db elem 1 fm).

Az éjszakai láthatóságot rosszul megvilágított területeken, beépített fényvisszaverõ szemek segítik.

Rögzítés az útburkolathoz a beépített M12-es alátéteken keresztül 2 db dûbellel történhet, a szakaszok összefogása, a terhelés elosztása érdekében az elemek alján kialakított horonyba 1/2″ méretû csõ fektethetõ.

SEBESSÉGCSÖKKENTÕ KÜSZÖB – ASSZIMETRIKUS

Az útküszöbök sebességcsökkentõ hatását döntõen geometriájuk, vagyis a magasság, szélesség és a felhajtóív meredeksége határozza meg. Az eddig ismert sebességcsökkentõ elemek, vagy épített útküszöbök mindegyike szimmetrikus formában készült, azaz a felhajtó és lehajtó oldal íve egyforma volt.

Ennek hátránya, hogy az így kialakított küszöb csak egy, meghatározott sebesség kikényszerítésére volt alkalmas.

Az aszimmetrikus sebességcsökkentõ küszöb, megõrizve a mûanyag sebességcsökkentõk elõnyös tulajdonságait, egyszerre képes több, az igényeknek megfelelõ sebességcsökkentési érték elérésére. A meredekebb felhajtó ív alacsonyabb (10 km/h), a laposabb magasabb (30 km/h) sebességértéket tesz lehetõvé.

SEBESSÉGCSÖKKENTÕ KÜSZÖB – KÖR ALAKÚ

forgalomtechnikai eszkozok_sebessègcsokkento kuszob_koralak2 forgalomtechnikai eszkozok_sebessègcsokkento kuszob_koralak1 forgalomtechnikai eszkozok_sebessègcsokkento kuszob_koralak3 forgalomtechnikai eszkozok_sebessègcsokkento kuszob_koralak4

A már ismert és bevált sebességcsökkentõ útküszöbök az úttesten keresztben, egy folyamatos szakaszt képeznek, és sebességcsökkentõ hatásuk egy meghatározott érték, melyet a magasság, szélesség, illetve a felhajtóív meredeksége határoz meg.

Az általunk fejlesztett, új elem, eltérõen a korábbiaktól, nem egy, folyamatos szakaszt képez, hanem pontszerûen rakható és az elhelyezés sûrûségétõl, az elemek által képzett sorok számától függõen a kívánt, adott helyszínen ideális sebességcsökkentõ hatás érhetõ el vele.

Két soros elhelyezéssel a hatás csak jelzés, figyelmeztetés értékû, a harmadik, negyedik, illetve további sorok a nagy sebességgel érkezõ jármûvet enyhén “megbillegtetik”, így kényszerítik ki a sebesség lecsökkentését.

 • Méretek: 500 mm-es átmérõ, 60 mm-es magasság.
 • Súly: kb 9 kg.
 • Alapanyag: újrahasznosított lágy PVC.
 • Szín: fekete, elõzetes megrendelés alapján útburkolatjel festékkel sárga színre is festhetõ

4. TÁBLATALP / TÁBLATARTÓ TALP

forgalomtechnikai eszkozok_tàblatalp1 forgalomtechnikai eszkozok_tàblatalp2 forgalomtechnikai eszkozok_tàblatalp3  forgalomtechnikai eszkozok_tàblatalp4

Autópályákon, közutakon, járdákon, ideiglenes forgalomtereléseknél elhelyezésre kerülõ jelzõtáblák, korlátok, jelzõlámpák és egyéb forgalomtechnikai eszközök talplemeze.

 Típusok:

 Jelzõtáblatalp I.:

Mérete: 870x420x100 mm, súlya: kb. 28 kg

 Jelzõtáblatalp II.:
 • Mérete: 600x400x100 mm, súlya: kb. 20 kg
 •  3 db oszlopnyílás járatos méretei: Ø76, Ø89, 40×40 mm. Lehetséges egyéb méretek: Ø60
 • Anyaga: újrahasznosított lágy PVC
 • Szín: fekete, elõzetes megrendelés alapján útburkolatjel festékkel sárga-, fehér színre festhetõ.

KAPCSOLAT

 RECYCLEN MÛANYAGFELDOLOZÓ KFT.

1225. BUDAPEST, XXII. BÁNYALÉG U. 80-84.

POSTACÍM: 1780 BUDAPEST, PF. 36.

TEL.:+36 1 207-5389

FAX: +36 1 207-5956

E-MAIL: recyclen@recyclen.hu

www.recyclen.hu