A víz és szennyvízkezelés területén igyekszik kielégíteni a minőségi elvárásokkal rendelkező magyarországi megrendelők igényeit cégünk, a KUHN Rakodógép Kft. Cégünk kizárólagos joggal rendelkezik az olasz SIMEM cég viztisztító rendszereinek magyarországi képviseletére és értékesítésére. 

 

 

 

 

A SIMEM főként a textiliparban és a fémfeldolgozó szektorban, valamint sok más iparágban tevékenykedő cégek, ill. a települési vízkezelésért felelős önkormányzatok számára tervez, fejleszt és kivitelez víz és szennyvízkezelő  létesítményeket, minden esetben személyre szabottan, egyedi tervezéssel és gyártással garantálva a víztisztítási feladatok megoldását.

A SIMEM cég a következő területeken kínál még korszerű megoldásokat:

  • szűrés
  • lágyítás
  • fordított ozmózis
  • biológiai tisztítás
  • zagykezelés
  • membránszeparációs rendszerek
  • párologtatás

A SIMEM cég Betonwash-rendszere megoldást kínál a friss betonmaradékok, cementtartalmú vizek, illetve a betonkeverők, betonpumpák kimosásából és a betongyártás során egyéb módon keletkező hulladék kezelésére, újrahasznosítására.

Az eljárás lényege: a Betonwash a 0,15 mm-nél nagyobb szemcseméretű szilárd anyagokat egy forgó spirál segítségével elválasztja a víztől és finom anyagoktól. A szürkevizet túlfolyón keresztül tároló tartályba vezetik, ahol az apró szemcséjű szilárd anyagok lerakódását keverőszerkezet akadályozza meg. Az így kinyert cementlevet újra fel lehet használni beton előállításához, s így a költségek jelentősen csökkenthetők, és nem utolsósorban a környezetet is óvjuk. A cementlét egy másik eljárás közbeiktatásával (pld. SIMEM-MUDWASH) tovább tisztíthatjuk, melynek eredményét újra fel lehet használni akár a legjobb minőségű beton előállításához is, illetve a megtisztított vizet a környezet terhelése nélkül a szabadba illetve a csatornahálózatba lehet engedni.

A BETONWASH-eljárás előnyei: 

1. A szilárdanyag visszanyerése szűrő nélkül történik

2. A rendszer két méretben áll rendelkezésre: 10 m3/h és 25 m3/h kapacitással

3. Különleges kialakítás: sem a beton, sem a cement tartalmú víz nem tud a meghajtó részekkel érintkezni

4. Minimális a kopás a keverőhenger felületén az alacsony forgási sebességnek következtében, ezen kívül a keverő spirál és a keverődob fala közt megtapadó homok- és a kavicsmaradványok természetes és maximális kopásvédelmet biztosítanak.

5. Számtalan variációban felépíthető, s így minden betonkeverő létesítményhez hozzáigazíthatóak.

Üzemeltetés:

1. A folyamat a beton a létesítménybe történő betöltésével kezdődik

2. A folyamat részeként vizet kell adni a tisztítandó keverőbe, hogy a beöntött anyag felhíguljon.

3. A felhígított beton belekerül a kiöntő teknőbe, ahol további víz hozzáadásával átömlik a BETONWASH keverődobjába.

4. Ezek után a kezelő elindítja a folyamatot, mely automatikusan elvégzi a szilárd anyag kiszűrését és a folyamat végén leáll.

Variabilitás és flexibilitás:

- Három oldalról megközelíthető beöntő tölcsér

- Egy állítható, hidraulikusan vezérelt kiegészítő teknő segítségével a szerkezet képes akár betonpumpák tisztítását is elvégezni.

- A BETONWASH létesítmény földbe süllyesztett betontartállyal, illetve a felszín feletti acéltartállyal egyaránt rendelhető.

BetonWash_szennyviztisztitas_betontelepeknek  szennyviztisztitas_betontelepeknek

Ide kattintva angolul is talál még több információt!

SIMEM magyar képviselet:

 KUHN Rakodógép Kft. 1239 Budapest, Ócsai út 5.

 Dr. Csorba Kázmér

ügyvezető igazgató, KUHN Rakodógép Kft.

Mobil: +36-30-940-4128 ; Tel.: +36-1-289-8080

E-mail: simem@kuhn.hu ; csorba.kazmer@kuhn.hu ; Web: www.kuhn.hu ; www.simem.hu

További információért látogasson el a SIMEM Italia weblapjára is: www.simem.com