A Tatai Környezetvédelmi Zrt. három évtizedes tapasztalattal rendelkező környezetvédelmi vállalkozás.

Tevékenységünk alapját a biológiailag bontható hulladékok hasznosítása képezi. Az általunk kifejlesztett hulladékhasznosítási folyamat lényege, hogy biodegradációs eljárás segítségével mesterséges körülmények között állítunk elő szántóföldi kihelyezésre is alkalmas talajt. Az általunk előállított talajt tájsebek rehabilitációja során vagy kármentesített területeken rekultivációs fedőrétegeként alkalmazzuk és növényesítjük a tájbeillesztés érdekében.

 

Tevékenységünk alapanyagát az ipari és mezőgazdasági termelés során keletkező veszélyes és nem veszélyes hulladékok adják. A hasznosítási folyamat során kialakítjuk a mesterséges talaj szerkezetének és összetételének megfelelő bázisanyagot, amelynek nem kívánatos tartalmát biodegradációval, azaz oltóanyagok hozzáadásával és művi levegőztetéssel bontjuk le. Az alkalmazott biodegradációs technológia Európában és hazánkban is ismert és alkalmazott szennyezett talajtestek tisztítására. Az eljárást a Magyar Tudományos Akadémia és az Eötvös Loránd Tudományegyetem is a jelenleg elérhető legjobb technológiának minősítették.

 Rekultivált terület

Hulladékhasznosítási tevékenységünket almásfüzitői telephelyünkön végezzük, ahol a megtermelt talajt az ottani vörösiszap-tározók rekultivációjához használjuk fel. E telephelyünk működési ideje alatt, 1986 óta közel 150 hektárnyi területet illesztettünk vissza környezetébe, amellyel egyidejűleg a vörösiszapot elszigeteltük környezetétől.

Az Almásfüzitői tározó Az Almásfüzitői tározóról

Cégünk egységes környezethasználati engedélye veszélyes és nem veszélyes hulladékok aerob biológiai kezelésére szól, azaz R3 kódszámú hasznosítással ún. „mesterséges talajt” (fedőréteget) állít elő a vörösiszap-tározók porzás mentesítéséhez.

 

A Tatai Környezetvédelmi Zrt. tevékenységéhez az alábbi hulladékok főbb csoportjait tudja fogadni:

  • olaj tartalmú pl. olajjal szennyezett föld, autómosó olajos iszapja;
  • magas szerves anyag tartalmú pl.: szennyvíziszap;
  • könnyen bomló szerves hulladék pl.: élelmiszeripari-, bio- vagy zöldhulladék;
  • ásványi szervetlen pl.: pernye, füstgáztisztításból származó hulladékok.

Elérhetőségek

Tatai Környezetvédelmi Zrt.

2890 Tata, Baji út 9.

telefon: +36 34 587 063

fax: +36 34 587 064

e-mail: kereskedelem@tkv.hu

internet: tkv.hu , almasfuzito.tkv.hu

Több cikk és információ itt!