Célunk, hogy ügyfeleink és feldolgozópartnereink segítségével növeljük a hulladékokból kinyerhető és újrafeldolgozható alapanyagok mennyiségét, hozzájárulva ezzel a természeti erőforrásokkal való ésszerű gazdálkodáshoz. Célunk továbbá, hogy tevékenységünkkel megakadályozzuk a káros anyagok környezetbe kerülését az emberi egészség megóvása és a természeti környezet épsége érdekében.

 

 

 

A vas- és acélanyagok változatos összetételük ellenére teljes mértékben visszaforgathatók. A világ nyersacéltermelésének mintegy 40 %-a hulladékanyagból származik. Az alkalmazott kohászati technológiától függően a hulladékvas felhasználás 30-80% között alakul, villamos ívkemencékben pedig szinte kizárólag hulladékvas alapanyagból gyártanak magas ötvözőtartalmú acélokat. Bár a magyar vaskohók kizárólag külföldi vasércet dolgoznak fel, az acélgyártáshoz szükséges hulladékvas nagy részét belföldi források fedezik.

A Magyarországon jelenleg működő két acélgyár közül a DUNAFERR ZRt. konverteres acélművében évente kb. 450.000 tonna vashulladékot dolgoznak fel, az OAM Ózdi Acélművek Kft. elektrokemencéjének alapanyaga pedig kizárólag hulladékvas.

Az Inter-Metalex a felvásárolt vashulladékot a feldolgozóüzemek számára szükséges előkészítő (válogató, daraboló, bálázó) munkák elvégzését követően a hazai vagy külföldi acélművekbe szállítja. A szállítás vasúti vagonokban, ritkábban uszályon történik.

A szokványos fémek esetében a le- és felrakodást gyorsabbá teszi gyűjtőládák alkalmazása. A ritkafémek illetve a magasabb árkategóriájú anyagok nagy pontosságú mérlegeken kerülnek átvételre. Jelentős mennyiségű és sokféle kábelt dolgozunk fel, amely árazása pontos mintázáson alapul.

Ha nagyobb mennyiségű hulladékot kíván leadni, a várakozási idő lerövidítése érdekében kérem, előzetesen értesítsen az érkezés várható időpontjáról. Tel.:(1) 278-5130

A kiállított kísérődokumentum tartalmazza az átvett hulladék minőségi besorolását, súlyát és az esetleges szennyezőanyag tartalom miatti levonás értékét.

A cégcsoport tagvállalatai valamennyi színesfémhulladékot érintő EWC kódra vonatkozóan rendelkeznekbegyűjtési illetve kezelési engedéllyel.

A gyártás során keletkező havi több száz tonna hulladék megszerzése érdekében az INTER-METAL cégcsoport fejlesztési stratégiája lett a szolgáltatások folyamatos javítása és bővítése a piaci igényekhez igazodva. További „hulladékforrások” a csomagolóipar termékei, melyek előállítása nagy környezeti terheléssel jár (bányászat, timföldgyártás, energia, szállítás). A távolabbi célok között szerepel, hogy az ipari és lakossági fémcsomagolási hulladékok visszagyűjtéséből minél nagyobb részt tudjunk vállalni kommunális szolgáltató partnereinkkel. A beszállított hulladékok minőségét, mennyiségét és sugárzásmentességét korszerű berendezésekkel vizsgáljuk. Ezek ill. anyagmozgató eszközparkunk fejlesztése, korszerűsítése folyamatos. A megvásárolt fémeket a feldolgozók kívánalmai szerint készítjük elő újrahasznosításra. A fémek hulladékból történő újrafeldolgozása jelentős mértékben csökkenti a ráfordításokat a klasszikus előállítási folyamathoz képest.

A gyűjtőkereskedőktől felvásárolt hulladékok mellett egyre inkább előtérbe kerül a különböző gyártóktól tevékenységük során keletkezett hulladékok beszerzése.

A legjelentősebb beruházások a járműipari beszállítói területen jöttek létre, és ezeknél jól nyomon követhető a késztermék, valamint hulladék sorsa.

Az INTER-METAL cégcsoport célul tűzte ki, hogy az amortizációs (begyűjtési) hulladék mellett egyre nagyobb mennyiségű gyártóművi hulladékot vásároljon és kezeljen. Ennek köszönhetően ma már több jelentős forgácsoló, készreszerelő üzem hulladékkezelését cégünk látja el.

Alumíniumhulladék

Az alumínium a legértékesebb hulladékanyag, ami hatásos ösztönzést jelent újrahasznosításához. Az Egyesült Államokban évente előállított mintegy 100 milliárd italosdoboznak körülbelül kétharmadát viszik vissza újrahasznosításra. Ugyanez igaz az autókban található alumínium 85-90 százalékára.

Az újrahasznosítással a nyersanyagon felül megtakarítható annak az energiának a 95%-a, ami az alumínium frissen, ércből történő előállításához szükséges, és csökkenthető az elhelyezendő veszélyes szilárd hulladék (vörösiszap) mennyisége is.

NÁLUNK AZ ÜGYFÉL AZ ELSŐ!

Ha megbízható partnert keres, jó helyen jár!

Hívja kereskedőinket!

Telefonszám: + 36-1-278-51-30

www.intermetal.hu